We Nurture, want vroeg geleerd is oud gedaan

Welkom bij We Nurture

Deze blog is creëert als ruimte om na te denken over the bigger picture van wat we denken te bereiken met de opvoeding van kinderen. Het doel is om een diep vertrouwen te doen groeien in ons vermogen om de kinderen in ons leven te voeden met de waarden die we graag tot bloei zien komen in de samenleving. We Nurture richt zich op de groei van sociaal bewustzijn, milieubewustzijn, welzijn en capaciteit om te leren in onszelf en de kinderen waar we voor zorgen. Als dit je interesseert, ben je op de juiste plek beland. Welkom bij We Nurture.

 

Cultuur is iets wat we doen

Cultuur is iets wat we doen. Als mensen maken we cultuur. Alle dingen die we doen (hoe klein ook) drukken onze normen en waarden uit. Zo geven we ze door, aan onze vrienden, buren en onze collega’s maar vooral aan de kinderen in ons midden. Ze proberen goed van kwaad te onderscheiden en kijken naar ons om hen daarin wegwijs te maken. Best een hele verantwoordelijkheid!

Heb je je ooit afgevraagd of je het goed doet? Je bent niet de enige. Gevangen in de waan van de dag kunnen we zelden de tijd nemen om te pauzeren en de kleine activiteiten die deel uitmaken van een dag in het grotere plaatje te plaatsen van het vormgeven van een gezins- of schoolcultuur. Of je nu een leraar of een ouder bent, een oppas of een tante, als we onszelf de tijd geven om na te denken over wat we zouden willen bereiken met onze interacties met kinderen, kan dit ons een gevoel van richting geven en een anker om omheen te navigeren. We Nurture heeft als doel die ruimte te creëren om na te denken en een diepgaand vertrouwen te doen groeien in ons vermogen om in kinderen die waarden te voeden die we graag in de samenleving verwezenlijkt zouden willen zien.

Niets heeft een groter potentieel om een ​​positieve impact te hebben op de samenleving dan een verandering van de manier waarop we onze kinderen opvoeden.

Dit is mijn bewerking van een citaat van Marianne Williamson. Het geeft perfect de intentie van We Nurture weer. We denken vaak aan politiek als wat we doen als we om de paar jaar naar de stembiljetten gaan. Toch zijn onze dagelijkse acties in feite politiek gezien veel krachtiger. Ten eerste omdat we er veel meer controle over hebben. Ten tweede omdat ze ons leven en dat van degenen die we dagelijks ontmoeten, rechtstreeks vormgeven. En ten derde, juist omdat het een geleefde ervaring is, vormt het ons bewustzijn, onze culturen, onze manier van zijn in de wereld op een dieper niveau. We hoeven niet herinnerd te worden aan de dingen die we elke dag doen. Ze zijn een onderdeel van wie we zijn.

Als juf, kinder yoga docent, voormalig nanny, antropoloog en kindercoach in opleiding breng ik het onderzoek dat ik in de loop der jaren heb gedaan naar dit platform: de uitdagingen die in mijn werk met kinderen naar vo ren kwamen, de boeken en artikelen die ik las in en mijn ervaring met het in praktijk brengen van wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen. Ik schrijf over deze ervaringen in de hoop dat ze je op je pad als verzorger zullen helpen. Wellicht ben je het niet eens met een aantal van mijn opvattingen. Dat is geen probleem. Als de inhoud je doet nadenken en helpt bewuste beslissingen te nemen over je dagelijkse omgang met kinderen, is mijn missie volbracht.

 

Deel je ervaringen

Ik hoor graag over jullie ervaringen. Het is mijn bedoeling om We Nurture te laten uitgroeien tot een gemeenschap van denkers en doeners, die elkaar steunen door met de kinderen in hun leven te delen hoe ze hun waarden omzetten in dagelijkse gewoonten.

 

Kindertijd, het fundament van ons mens-zijn

Ik doe dit werk omdat wat er in de kindertijd gebeurt, alles wat daarna komt kleurt. Jong geleerd is letterlijk oud gedaan. In feite is de kindertijd het fundament waarop de volwassenheid is gebouwd. Toen ik voor een NGO werkte heb ik een paar jeugdgevangenissen van binnen gezien. Sprekend met de kinderen achter de tralies, is het duidelijk dat ze niet volledig verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden, omdat ze zo vroeg in hun leven zo veel te kort kwamen. Als we minder misdaad, minder geweld en minder discriminatie willen, moeten we beginnen kritisch te kijken naar hoe we kinderen opvoeden.

 

Wetenschap biedt handvaten

Kinderen opvoeden is een ingewikkelde taak. Geen twee kinderen zijn hetzelfde, dus er is geen handleiding. Maar er is wel veel onderzoek dat een vorm van houvast kan bieden. Wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen in de praktijk te brengen in mijn werk met kinderen, is precies het soort creatieve werk is waar ik enthousiast van word. Dat deel ik graag met je, in de hoop dat ook jij je ervaringen en interessante bronnen deelt en deze blog kan uitgroeien tot een community.

 

Coaching

Ben je op zoek naar een kindercoach en denk je dat ik een goede match zou kunnen zijn? Email mij dan op info@we-nurture.com voor meer informatie. Ik kijk ernaar uit van je te horen. Er komen ook thema cursussen aan. Als je je inschrijft op de nieuwsbrief dan hou ik je op de hoogte. 

Geschreven door Esther Maagdenberg

Eigenaar van We Nurture, lerares, kindercoach in opleiding, kinderyoga docent en antropologe. Ze is Nederlands en woont en werkt in Italië.
N

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.